Apple iOS 13: Yenilenen Güvenlik ve Gizlilik Özellikleri

Apple, konum paylaşımı ve Bluetooth izinleri üzerine güncellemeler eklenen iOS 13’ü, bu sonbahar alıcıya çıkıyor. Bakalım bu değişim nelere sebep olacak.

Arka planda konum bilgisini kullanan uygulamalar için kullanıcıya gönderilen devamlı bildirimler, Apple’ın konum gizliliği konusundaki tutumunu gösteriyor.

Şimdiye dek “Her zaman”, “Asla” veya “Uygulamayı Kullanırken” alternatifleri sunulurken, bu güncellemeyle birlikte “Yalnız Bir Defa” seçeneği geliyor.

Uygulamaların konumunuzu sürekli kullanabilmesi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. :

  • Öncelikle, uygulama kullanıcısına “Yalnız Bir Defa İzin Ver”, “Uygulamayı Kullanırken İzin Ver” ve “Asla İzin Verme” seçenekleri sunulacak, “Her Zaman İzin Ver” seçeneği çıkmayacak.
  • Sonrasında, eğer kullanıcı konum paylaşımına izin verirse ikinci kez seçim yapması gerekecek: “Uygulamayı Kullanırken İzin Vermeye Devam Et” veya “ Her Zaman İzin Ver Olarak Değiştir”.
  • Konum paylaşımı için izin isteyen bildirimde uygulamanın neden arka planda Bluetooth bağlantısına erişmek istediği net bir şekilde özetlenerek kullanıcılar ikna edilebilecek.
  • Eğer “Her zaman İzin Ver Olarak Değiştir” seçilirse arka planda konum bilgisi paylaşılmaya devam edecek.

İlerleyen günlerde, bu değişimin konum izleme dünyasını nasıl etkileyeceği merak konusu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir